Persoonlijke retraite

Behalve onze eigen woonruimte, hebben we een (tweepersoons) houten chalet en een kleine (eenpersoons) blokhut, die beide te huur zijn. Tussen november en mei is er ook een kamer beschikbaar.

Deze ruimtes zijn geen vakantiehuisjes, geen klassieke chambres d’hotes. Mensen die zich met onze leefwijze verwant voelen, kunnen hier ‘natuur-tijd’ doorbrengen op een manier die bij hen past of die ze nodig hebben. Je kunt het een persoonlijke retraite noemen. De ervaring heeft geleerd dat zij die tegen de klippen van de gewone wereld zijn opgelopen en daar door de bomen het bos niet goed meer zien, er baat bij hebben zich hier een korte of wat langere periode terug te trekken uit de wereld van stad en werk.

Maar ook zonder verwarring of nood, kan het deugd doen om hier te zijn. Het is een perfecte plek om te schrijven of te schilderen of wat ook maar je persoonlijke kunst van het terugtrekken is.


Wanneer je met twee iets wilt uitzoeken of aanpakken, iets op poten zetten of creëren, vind je in de chalet de intimiteit en weidsheid om je te kunnen concentreren en vernieuwen.

Als je (daarnaast) iets wilt doen met ons of met het werk in de natuur, kan dat natuurlijk ook. Kom vooral met wensen, vragen en ideeën, zodat het beste plan zich kan ontvouwen.

De chalet heeft een bedstee (voor twee), een keukenhoek, een bedbank (zodat je met zijn tweeën ook ieder een eigen bed kunt hebben), een grote veranda om zich heen en een geweldig uitzicht. Hier kun je onafhankelijk van ons en onze woonkeuken in de molen, geheel op jezelf zijn.
Dat hoeft overigens niet, je kunt ook met (half)pension huren, met ons mee eten of door ons bereide maaltijden alleen gebruiken. In de winter wordt de chalet verwarmd met behulp van een petroleumkachel. Wees niet bang, dat stinkt tegenwoordig niet meer. Ook de blokhut kan verwarmd worden met petroleum, maar heeft geen gelegenheid om te koken.

De kamer heeft ramen aan drie zijden waardoor je een panoramisch zicht hebt op de omgeving. Je kunt er niet koken, maar je hebt er warm en koud water, een eigen terrasje voor de deur en een houtkachel om te stoken.

Tenslotte, wie belangstelling heeft voor kamperen à la ferme is evenzeer welkom. We hebben prachtige stille kampeerplekken tussen de kastanjes op de terrassen boven de molen.

Wat betreft sanitair kan iedereen gebruik maken van de badkamer met composttoilet, douche en zelfs een bad. In de zomer ligt onze extra badkamer aan de oever van de Thines en is de waterval onze douche. Op de terrassen waar gekampeerd wordt, is een eenvoudig buitentoilet en – douche. Voor prijzen zie hier.