Routebeschrijving


View Larger Map

Met de auto:

Voor wie met de auto komt, kan op Google Maps alles vinden wat hij nodig heeft. Tastevins noemt Google trouwens Tastavin, maar dit is dezelfde hameau. Voor het allerlaatste stuk vatten we de route hierbij alsvolgt samen:
zoals je ziet ga je vanuit Les Vans richting Villefort en ga je na 500 m. rechtsaf naar Gravières/Malarce sur la Thines. Na 3 kilometer dalen stuit je op de lange stenen brug over de Chassezac. Aan de overkant ga je linksaf (richting Malarce s/l Thines) en volg je de rivier tot je opnieuw over een brug gaat, waar van rechts het riviertje de Thines onderdoor stroomt en samenkomt met de Chassezac. Voorbij die brug ga je rechtsaf richting Thines over de D513, en volg je de slingerende weg omhoog.
Het loont de moeite om af en toe te stoppen en rond te kijken want je bevind je hier in één van de mooiste en ruigste canyons in dit deel van de Ardèche. Volg de weg voor zo’n 7 kilometer. Nog vòòr Thines kom je op een y-splitsing en daar staat links een bordje waarop richting Tastevins staat aangegeven, met als laatst mogelijke bestemming la Boissière. Je gaat daar links omhoog en volgt de weg – die steeds smaller wordt – tot je twee bruggetjes passeert en voor je neus, naast een garage het bordje Tastevins ziet staan. Je gaat daar links de onverharde weg omhoog naar la Boissière. Na 200 meter, vóór de eerste bocht parkeer je je auto. Je steekt schuin de weg over en volgt het geitenpaadje langs de rivier, die aan je linkerhand stroomt. Na een houten bruggetje volg je de treden omhoog en jawel..daar zie je onze molen.
(de route van Les Vans naar ons is ongeveer 25 km en duurt ruim een half uur)

Voor wie met een GPS rijdt: Noorder Breedte 44°30’21”(44,5560), Ooster Lengte 004°01’45”(4,0294)


Met het vliegtuig

Voor wie komt vliegen, kan met Ryanair een goedkope vlucht nemen van Brussel-Charleroi naar Nîmes of van Eindhoven naar Marseille. Vanaf april vliegt Transavia, iets duurder, van Rotterdam naar Montpellier. Op die vliegvelden kun je een shuttle nemen naar het dichtstbijzijnde station en daar aansluiting zoeken met de trein naar het dorpje Villefort, via het station van Nîmes. (zie hieronder bij de treinverbinding). Vanaf Villefort moet je dan door ons met de auto worden opgehaald.

Met de trein en de bus

Er zijn twee mogelijkheden om een belangrijk deel van de reis per trein te doen, daarna moet je met de bus verder, om tenslotte door ons te worden opgehaald in Les Vans of in Villefort.
Je kunt met de TGV naar Valence TGV, vandaar met de bus verder via Aubenas naar Les Vans. In de maanden juli en augustus rijdt er een extra rechtstreekse Zon-Thalys op zaterdag.
Vanaf http://www.nshispeed.nl/ kun je alle informatie vinden over treinen naar Zuid-Frankrijk.

Over de busdiensten vanaf Valence kun je alles vinden op http://www.ter-sncf.com/Regions/Rhone_Alpes/fr/Default.aspx. Het ‘fiche horaire’ van de bus tussen Aubenas en Les Vans vind je op http://telechargement.ter-sncf.com/Images/Rhone_Alpes/Tridion/74af01_tcm-31-19851.pdf Er gaan niet veel bussen op een dag tot Les Vans, dus bekijk liever eerst de busdienst voor je je trein naar Valence kiest, zodat je een goede aansluiting hebt. Met de auto naar Esprit de la Montagne duurt vanaf Les Vans nog zo’n 35 minuten.

De andere mogelijkheid is dat je een trein naar Nîmes neemt en vandaar naar het dorpje Villefort. Je kunt direct met de TGV naar Nîmes reizen, of in etappes via Parijs en daar de gewone Franse trein nemen. Je moet dan wel nog eens overstappen in Clermont-Ferrand. Je kunt over het Franse traject alles vinden op de site van de SNCF, ofwel op http://www.sncf.com/.
Zoals je zult zien zijn er een paar treinen per dag die Villefort aandoen. Vanuit Nîmes is het ongeveer anderhalf uur daarnaartoe. Het ritje naar Esprit de la Montagne duurt dan nog ongeveer 3 kwartier.

Voor ophalen en brengen vanaf (bus)stations, rekenen we een passende prijs, afhankelijk van plaats, tijd en aantal mensen.