Praktische informatie

Voor alle workshops geldt dat er tussen de twee zaterdagen van aankomst en vertrek zes dagen wordt gewerkt. Op de zaterdag van aankomst ben je vanaf 15.00 uur welkom. We willen graag ‘s avonds rond 20.00 uur met alle deelnemers gezamenlijk eten.
Daarna werken we van zondag tot vrijdag en sluiten die avond rond het laatste diner af. Zaterdag, na het ontbijt, is het gedaan.
Voor wie belangstelling heeft: op zaterdagochtend is er markt in Les Vans, een aantrekkelijke drukke markt, die onze gasten nooit willen missen.

We vragen workshop-deelnemers om gedurende de week niet van het terrein weg te gaan, niet naar dorp of stad of wereld. We doen dat omwille van de concentratie en de vrijheid tijdens de week.

In de directe omgeving zijn de mooiste wandelingen te maken. De GR4, de Grande Randonnée, loopt over onze kastanje-terrassen. In het koele riviertje zijn bassins om in te zwemmen. In de avond zul je meer sterren zien dan je aan kunt.

De keuken is vegetarisch. Bij de lunch is er altijd een salade of een warm hapje, het diner bestaat uit voor- en hoofdgerecht en een dessert. Water en wijn zijn inclusief.


We wassen ons graag in de rivier, al hebben we in de badkamer ook een warme douche en een bad. We wassen ons graag in de rivier, al hebben we in de badkamer ook een warme douche en een bad.
Alle zeep komt direct of indirect in de rivier terecht, dus we vragen je daarom enkel ‘goede’ natuurlijke zeep/shampoo te gebruiken. Om te zwemmen of te zonnen is een zwempak/broek/bikini niet verplicht, maar ook totaal niet bezwaarlijk.

Zorg dat je goede schoenen/sandalen hebt. Het terrein laat niet toe om rond te lopen op blote voeten, er liggen (buiten de terrassen en trappen) kastanjebolsters, waar je je lelijk aan kunt bezeren. Met stadse slippers of hakken kom je ook niet heel ver. ‘S avonds kan het fris zijn, regenen kán het ook, maar meestal is het zomers heet en droog. Zorg voor een zaklamp, want het terrein is groot en niet overal is licht.

Voor wie onder een echt dak slaapt, liggen er lakens op de bedden, maar iedereen moet wel zelf zijn of haar handdoeken meenemen.

Wie komt schrijven neemt vast en zeker een laptop mee en een usb-stick is erg handig. We schrijven overigens zeker ook met pen. Er is uiteraard een printer aanwezig.

Er is wireless internet. Ook is er bereik voor je telefoon, al hangt dat wel af van de provider die je hebt. We vragen je om ook om je contacten met ‘buiten’ te beperken, ofwel je verblijf in de natuur zo veel mogelijk te benutten.