Programma workshops zomer 2012 is uit

Zomer 2012 organiseren we een drietal workshops:

We openen het seizoen met de werkplaats ZEVEN LESSEN IN LIEFDE in samenwerking met vertelster Anne van Delft.

Tony geeft een workshop onder de titel DE WEG VAN DE KRIJGER – THE WARRIOR’S WAY.

Pauline vervolgt haar schrijfworkshops met EEN GOED GESPREK MET DE GROTE BERG.

Het volledige programma met data en prijzen vind je onder workshops

ONZE NIEUWE YOURT

Zomer 2011 is onze nieuwe yourt aangekomen en geplaatst op één van onze terrassen op de helling boven.

De yourt is een moderne versie van de klassieker die de nomaden op de steppen van Kazachstan als mobiele woning gebruiken.
Ze heeft een diameter van 6 meter en de structuur is behalve de koepel en de deur van bamboe. Daardoor is de yourt een lichtgewicht vergeleken bij de klassieke versie. In overleg met de ontwerper, onze vriend Roger Dard is gekozen voor een panoramische 360 graden ruit-partij en idem koepel die gespannen wordt door een enneagram van bamboe stokken.

Het staande bamboe frame heeft een omtrek van 18 meter en de bespanning van zwaar tentdoek meet 70 vierkante meter. Ontwerpster Christine Duplessy bezit de kunst om van zo’n immens gewicht aan stof een passende tent te naaien. Meer en ander werk van haar op http://www.cefou.fr

De yourt maakt het mogelijk om met grotere groepen binnen te werken en is dan ook onmiddellijk in gebruik genomen voor de workshop SHODO (japanse kalligrafie) gegeven door Tchieko Imamura. De dag werd vroeg in de ochtend begonnen in de yourt met yoga, meditatie en stem-oefeningen.

Een korte terugblik in foto’s op die activiteit van het afgelopen jaar:

workshop SHODO ( 10-17 juli 2011)